Nieuws/Binnenland
668302
Binnenland

Gasleiding Oldebroek en Rhenen nog kapot

Honderden huishoudens in het Veluwse Oldebroek en in Rhenen (Utrecht) moeten het in de nacht van donderdag op vrijdag nog zonder warm water, cv en het gasfornuis stellen. In beide plaatsen is de gasleiding vervuild na een breuk en monteurs van de netbeheerders hebben de schade nog niet hersteld.

In Rhenen kwamen 183 huishoudens zonder gas te zitten toen de hoofdgasleiding beschadigd raakte door een geknapte elektriciteitskabel. Netbeheerder Stedin hoopt donderdagavond de eerste adressen weer van gas te kunnen voorzien, maar zal vrijdag zeker nog de hele dag aan het werk zijn voor iedereen weer gas heeft.

In Oldebroek hebben 320 huishoudens geen gas. De storing zal naar verwachting nog tot in het weekeinde duren, al zijn tientallen monteurs van netbeheerder Liander continu aan het werk. Bewoners mogen bij de plaatselijke sportvereniging douchen. De gemeente houdt de vinger aan de pols bij bewoners in het afgelegen buitengebied. Liander heeft ook een informatiepunt ingericht in het getroffen gebied.

De hoofdgasleiding in Oldebroek liep vol water en modder nadat de naastgelegen waterleiding knapte.

Monteurs van Stedin en Liander komen op elk adres de gastoevoer herstellen als de storing is verholpen. Alle getroffen huishoudens in Oldebroek en Rhenen krijgen automatisch een schadevergoeding overgemaakt.