Nieuws/Binnenland
668615
Binnenland

Bus gemist, rechtszaak opnieuw

Said R. moet zich donderdag opnieuw voor de rechter in Den Haag verantwoorden voor zijn rol bij de Schilderswijk-rellen. Hij heeft woensdag de bus gemist van de gevangenis naar de rechtbank.

De blunder zorgde voor een gênante vertoning voor de deur van het Paleis van Justitie. Daar hadden zich enkele familieleden en tientallen extreemlinkse activisten verzameld om Said te steunen. Zij kwamen dus voor niets opdagen.

De betogers spreken overigens liever niet over ’relschoppers’, maar over ’politieke gevangenen’. Ze zijn het niet eens met het oppakken van ruim tweehonderd raddraaiers die vier nachten lang een spoor van vernielingen achterlieten in de beruchte Haagse achterstandswijk. De actievoerders vinden dat deze mensen zich mochten verdedigen tegen de ’racistische politie’.

De opsporing van reltuig gaat overigens nog steeds door. De politie plaatste gisteren tien foto’s van jongeren die nog niet zijn getraceerd. De komende vijf weken worden er iedere woensdag tien nieuwe foto’s gepubliceerd.