Nieuws
668620
Nieuws

Facebook trekt meer omzet en gebruikers

De socialenetwerksite Facebook heeft in het tweede kwartaal de omzet verder verbeterd, terwijl het aantal gebruikers steeg. Dat liet het bedrijf van oprichter en topman Mark Zuckerberg woensdag na het slot van de handel in New York weten.

De omzet klom met 39 procent tot 4 miljard dollar (3,6 miljard euro) in vergelijking met een jaar eerder. Facebook behaalde meer inkomsten uit advertenties. Die klommen met 43 procent tot 3,8 miljard dollar. Daarvan werd 76 procent behaald uit mobiele reclames.

 

Wel een flinke winstdaling

De nettowinst daalde echter met 9 procent naar 719 miljoen dollar vanwege bijzondere posten. Facebook kampte met hoge kosten door aanname van personeel en uitbreiding van het aantal datacentra.

Wel had het bedrijf last van negatieve wisselkoerseffecten. Als die buiten beschouwing worden gelaten, was de omzet met 50 procent toegenomen.

 

Anderhalf miljard Facebookers

Het aantal dagelijks actieve gebruikers van 's werelds meest populaire netwerksite bedroeg in juni gemiddeld 968 miljoen, een groei met 17 procent op jaarbasis. Maandelijks maken 1,49 miljard mensen gebruik van Facebook, een toename van 13 procent.

 

Beleggers reageerden niet wild enthousiast op de Facebook-cijfers. Het aandeel daalde in de handel nabeurs met ongeveer 1,8 procent. Facebook vertegenwoordigt op de beurs een marktwaarde van meer dan 250 miljard dollar.

 

Nieuw op DFT!

 

DFT Avond

Elke werkdag om 20.00 uur automatisch in uw mailbox.

Meld u hier aan

of

Lees hier de laatste editie