Nieuws/Buitenland
668631
Buitenland

Mogelijk wrakstuk MH370 gevonden

Aan de kust van het Franse eiland Réunion in het westen van de Indische Oceaan is woensdag een stuk van een vliegtuigvleugel aangespoeld. Mogelijk gaat het om een wrakstuk van de vorig jaar boven de Indische Oceaan verdwenen vlucht MH370.

Het puin lijkt afkomstig te zijn van een Boeing 777. Waarschijnlijk gaat om een 'flaperon', het deel van de vleugel dat het toestel van richting kan doen veranderen. De Franse luchtvaartautoriteiten onderzoeken de herkomst van het wrakstuk, dat vermoedelijk een tijd in het water heeft gelegen. Het vleugelstuk zou ook afkomstig kunnen zijn van twee andere vliegtuigrampen uit 2006 en 2009.

De Maleisische Boeing 777 met 239 inzittenden verdween in de nacht van 8 maart 2014 op een routinevlucht van Kuala Lumpur naar Peking, tijdens de overgang naar de Vietnamese luchtverkeersleiding. Sindsdien is geen enkel brokstuk van het vliegtuig meer ontdekt. Het is het grootste mysterie in de historie van de luchtvaart. Er waren 239 mensen aan boord van het toestel.

Uit militaire radar en satellietsignalen bleek later dat het toestel plotseling scherpe bochten naar het westen en zuiden maakte richting de Indische Oceaan, nadat alle communicatieapparatuur was uitgeschakeld. Ook zijn grote hoogteverschillen waargenomen.

Réunion ligt in de Indische Oceaan, ter hoogte van het eiland Madagaskar.