Nieuws/Binnenland
668637
Binnenland

Klant zedenzaak Valkenburg heeft spijt

Een van de 29 mannen die terechtstaan in de zedenzaak in Valkenburg, heeft op televisie spijt betuigd aan het zestienjarige slachtoffer. „Ik vind het zo rot voor haar. Het spijt mij dat ik naar haar ben toe gegaan. Ze is door heel veel mannen gebruikt”, zei de 21-jarige 'Kevin' woensdag tegen RTL Nieuws. Hij was onherkenbaar in beeld.

Hij zegt dat hij het meisje wel naar haar leeftijd heeft gevraagd. Ze zei dat ze achttien was, waarna 'Kevin' niet meer heeft gevraagd naar een legitimatie. Hij besefte dat hij fout zat toen de zaak in de media opdook, maar ondernam geen actie. Hij wachtte tot de politie hem belde en trok toen direct het boetekleed aan: „Nu ben ik erbij, besefte ik. Ik heb een bekentenis afgelegd, want ja, je kunt erover liegen, maar het is gebeurd.”

Hij vindt het optreden van het Openbaar Ministerie in de Valkenburgse zaak „te fel”. „Andere zedenzaken worden achter gesloten deuren behandeld, dit kon iedereen volgen. De mannen zijn neergezet alsof ze specifiek op zoek waren naar een minderjarig meisje, maar dat is niet zo.”