Nieuws/Binnenland
668660
Binnenland

Beelden relschoppers Schilderswijk vrijgegeven

De politie heeft woensdag beelden vrijgegeven van relschoppers in de Haagse Schilderswijk. Ze staan op politie.nl.

Het zijn deelnemers aan de rellen die er van maandag 29 juni tot en met donderdag 2 juli waren in de Schilderswijk. De onrust begon na een protest tegen de dood van de Arubaan Mitch Henriquez, die overleed na zijn arrestatie op een festival in Den Haag.

Tientallen relschoppers zijn opgepakt. De eerste verdachten zijn inmiddels berecht en bijna allemaal veroordeeld tot celstraffen. In de Schilderswijk was ook nog een massale arrestatie wegens overtreding van het samenscholingsverbod.

De politie heeft beelden van enkele tientallen relschoppers die nog niet zijn aangehouden en van wie ze de identiteit niet hebben kunnen achterhalen. De politie is naar ze op zoek.

Vorige week kondigde de politie aan hun beelden openbaar te maken, als ze zich niet zouden melden. De foto's van de eerste tien relschoppers zijn nu openbaar gemaakt.

De politie vraagt aan mensen die één of meerdere relschoppers herkennen, zich te melden bij de politie. Zodra bekend is om welke verdachte het gaat, wordt de foto van deze persoon verwijderd, liet de politie eerder weten. De politie doet ook een beroep op de relschoppers zelf om zich te melden, als ze zich op een van de foto's herkennen.