Nieuws
668662
Nieuws

AMSTERDAM

Bezwaar tegen drijvende badkuipen

De gemeente Amsterdam heeft een vergunning voor vijf drijvende badkuipen, zogenaamde hottugs, afgegeven. De Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (VVAB) is daar volgens het Parool niet blij mee.

De Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (VVAB) vecht de verleende vergunningen aan bij de rechter. Het gaat om de toestemming om in Amsterdam te varen met varende hottubs. Ze worden als een jacuzzi tot 38 graden verwarmd met een houtgestookt kacheltje.

Café en theater Boom Chicago vroeg de vergunning aan en kreeg deze ook. Ze biedt de badboten met schipper te huur aan voor vijftig euro per persoon als je met het maximun aantal van zeven mensen tegelijk baddert.

Diana Wind van de VVAB vergelijkt de hottugs met een Canta: 'het kan prima op een fietspad in de stad, maar je moet er niet de snelweg mee op gaan. Bovendien zijn ze gevaarlijk omdat de hoofden van de badgasten precies op boeghoogte van de rondvaartboten zitten.'Volgens het Parool is een vergunning voor het exploiteren van zes bierwaterfietsen nog in aanvraag. Als deze goedgekeurd zou worden, zal de vereniging VVAB hier ook bezwaar tegen maken.