Nieuws/Binnenland
668675
Binnenland

Armeens gezin mag niet blijven

Een Armeens gezin uit Lintelo (Gelderland), dat al sinds 2007 in Nederland is, moet terug naar Armenië. Ze hadden een verblijfsvergunning aangevraagd in het kader van de kinderpardonregeling. Die was afgewezen en daartegen waren ze in beroep gegaan. Maar de rechtbank in Arnhem heeft besloten dat ze niet mogen blijven.

Het gezin is te lang (2,5 jaar) uit beeld geweest van de juiste instanties en heeft zich daarmee niet gehouden aan de voorwaarden in de kinderpardonregeling, vindt de rechtbank. Het gaat dan om instanties als de Immigratie- en Naturalisatiedienst en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers.

Het gezin met twee kinderen was wel in beeld bij de gemeente Aalten, de voedselbank en de kerk, maar dat telt niet, volgens de rechtbank. Ook de steun vanuit de gemeente en de media-aandacht voor het gezin doen de beslissing niet anders uitvallen.

De gemeente Aalten laat weten dat ze ,,niet anders kan dan de uitspraak respecteren''. Een woordvoerster spreekt van een voldongen feit voor de ,,hechte gemeenschap'' waarin veel steun bestaat voor het gezin.