Nieuws
668692
Nieuws

In het nieuws

Man gezocht? Trek naar deze steden!

Afgelopen week was het al nieuws: in Amsterdam is sprake van een fors vrouwenoverschot. En daar blijft het niet bij, want ook in Nijmegen, Utrecht, Groningen en Maastricht blijken veel meer vrouwen dan mannen te wonen. Wij werden benieuwd. Waar zijn de potentiële partners dán te vinden? VROUW zocht het uit!

Zondag meldde het Parool dat ondanks dat er in Amsterdam meer jongens dan meisjes worden geboren, er tóch sprake is van een fors vrouwenoverschot.

De verklaring? Meisjes hebben jongens lang en breed ingehaald in het hoger onderwijs. Zo zijn er in ons land 11 procent meer vrouwelijke studenten dan mannelijke, en maken zij vaker hun studie af. De universiteiten en hogescholen in de studentensteden Amsterdam, Nijmegen, Utrecht, Groningen en Maastricht ,zouden dan ook de aanzuigende werking op vrouwen verklaren.

Maar waar zijn de mannen dan?

Helaas, als de jonge vrouwen zich met z’n allen ophopen op één plek, wordt het wel heel lastig een vent te vinden!  Uit cijfers van het CBS blijkt dat de mannen zich meer verspreiden over het land. Hierbij een lijst met steden waar niet vrouwen, maar juist mannen de meerderheid van de inwoners vormen!

Assen

Delft

Eindhoven

Enschede

Kollumerland en Nieuwkruisland

Laarbeek

Landerd

Sint Anthonis

Sint Michielsgestel

Slochteren

Someren

Staphorst

Stede Broec

Terschelling

Tubbergen

Twenterand

Het mag dan wel even rijden zijn, of een stad zijn waar je nog nooit van hebt gehoord… Maar hé, niets mis met nieuwe plaatsen ontdekken, en dan heb je ook wat!