Nieuws
668696
Nieuws

Crowdfunding-producten kopen via Amazon

Amazon gaat startups helpen bij het promoten en verkopen van hun producten. De online retailer werkt hiervoor samen met crowdfunding platforms en investeringsmaatschappijen.

Amazon heeft het platform Amazon Launchpad gelanceerd waarop meer dan 200 producten worden aangeboden. Sommige van deze producten waren al beschikbaar op Amazon.com. De retailer zal in ruil voor een marge van de verkopen de voorraden beheren, de orders afhandelen via zijn eigen distributienetwerk en klantenservice bieden.

Steeds meer ondernemers zoeken hun toevlucht tot crowdfundingplatformen als Kickstarter en Indiegogo om hun producten onder de aandacht te brengen. Velen hebben echter moeite om het product daadwerkelijk in de markt te zetten en bestellingen op tijd aan grote aantallen consumenten te leveren.

"Het innovatietempo binnen de startupgemeenschap blijft toenemen en wij willen klanten helpen om deze unieke producten te ontdekken en ze over de inspiratie er achter vertellen", zegt Jim Adkins, vice-president van Amazon in een verklaring. "Uit gesprekken met startups weten we ook dat het succesvol in de markt zetten van een product net zo uitdagend kan zijn als de ontwikkeling er van."

Wanneer startups er klaar voor zijn om hun producten naar klanten buiten de Verenigde Staten te versturen, zal Amazon ze ook daarbij helpen. Daarnaast mogen startups hun producten ook aanbieden aan leden van Amazon Prime.