Nieuws
668699
Nieuws

Wat Zij Vindt | Hester

'Joggen achter de Bugaboo? Ik eet wel een ijsje met mijn kind!'

Al een paar dagen spookt de Bugaboo-foto van model Ymre Stiekema door mijn hoofd. Waarom vind ik het zo belachelijk? En waarom strijkt het bekende kinderwagenmerk er zo mee tegen de haren van moeders in? Ik denk dat ik het weet. Het is de overtreffende trap waar we helemaal klaar mee zijn. Een gezond gewicht is allang en breed niet meer wat ons als ideaal wordt voorgehouden. Het moet rete-strak, volledig afgetraind en iedere dag, iedere seconde tot in de puntjes verzorgd. Bah.

Ik lag ’s avonds languit op de bank, na een dag hard werken, toen de Bugaboo-foto mij voor het eerst onder ogen kwam. Ondanks dat ik die dag voor onze drie kinderen had gezorgd (twee pubers en een baby, ik heb het ook niet makkelijk!), al mijn deadlines had gehaald, de drie verdiepingen van ons huis had gestofzuigd en ook nog eens een best binnen te houden maaltijd had bereid, voelde ik mij ineens een luie hond. Zie Ymre nou eens rennen. Achter haar Bugaboo. Zij begrijpt tenminste dat je er iets voor moet doen, wil je maat 34/36 hebben en houden. En Bugaboo juicht dat toe. Dat ik die dag met míjn Bugaboo op mijn manier topsport bedreef door ermee in een kwartier via de Hema, Albert Heijn en de brievenbus weer naar mijn auto te rennen, zou hun Instagram-pagina natuurlijk nooit halen. Veel te gewoon, net als mijn maat 38.

Een beetje jonge moeder doet wat Ymre doet. Die jogt in een soort miniscule bikini-achtige setting met baby door een park. Een onsje mager runderrookvlees heeft meer vet dan het lichaam van Ymre, maar hey; dat is wél hoe we het graag zien hè?

Joggen in je bikini, naar de supermarkt op je Manolo’s, even de hond uitlaten met drie lagen make-up op je vers gecoiffuurde hoofd: het kan allemaal niet perfect genoeg zijn. En maar spammen op social media, de foto’s van al die onzin. Je zou er, als normaal mens, een mega-minderwaardigheidscomplex aan over houden.

We zijn dat zat, getuige de vele boze reacties. En nee, we zijn niet jaloers. Ik tenminste niet, INTEGENDEEL! Ik moet er helemaal niet aan denken om zo door een park te rennen. Ik zou me helemaal kapot generen en daarbij word ik al moe bij de gedachte. En ik wil ook al niet met maat 34/36 op Manolo’s de hond uit laten of een komkommer kopen bij de groenteboer. Die schoenen zitten voor geen meter. En weet je? Het is misschien wel beeldig om te zien, al die stukgestylde jonge bekende moeders, compleet met haarstukken en designerkleding, maar waar zij al hun tijd lijken te spenderen in de stoel van een visagist of kapper, ga ik wel een ijsje eten met mijn kinderen in de kinderboerderij. Ofzo.

Bugaboo, jullie slaan de plank mis. Ik pleit voor een meer waarheidsgetrouwe campagne. Iets herkenbaars. Leg de lat niet zo hoog. Of beter: té hoog. Want je kunt met geen goed fatsoen beweren dat dit een realistisch beeld is. Het is lachwekkend. En ook een beetje triest.

Lees ook:

Wil je meepraten over Wat Zij Vindt? Dan kan dat áltijd onder de artikelen van onze panelleden. Of tweet met ons mee met #watzijvindt!