Nieuws/Buitenland
668700
Buitenland

Tandarts nu zelf opgejaagd

Praktijk leeuwendoder dicht

De tandartspraktijk van Walter Palmer, die leeuw Cecil doodde, is gesloten.

Palmer maakte de beroemde 13-jarige leeuw uit Zimbabwe af en plaatste trots foto's online van zijn trofee. Wereldwijde verontwaardiging volgde. Sinds gisteren is zijn praktijk in het Amerikaanse Bloomington dicht en neemt niemand meer de telefoon op. De rolluiken zijn naar beneden gehaald. Boze burgers hebben een herdenkingsmonument voor Cecil ingericht door knuffels voor zijn kantoor te leggen. De voordeur is beklad met leuzen als 'Je bent een lafaard en een moordenaar'. Ook op Twitter en Facebook wordt de tandarts doodgewenst.

Cecil werd 's nachts uit het nationale park gelokt waar hij leefde. Daarna werd hij met pijl en boog beschoten en raakte hij gewond. De jagers vonden hem de volgende dag (1 juli) en maakten hem af. De tandarts betaalde bijna 50.000 euro om op het dier te mogen jagen.

Volgens het bureau voor toerisme in Zimbabwe was de jacht illegaal. Ze zijn een onderzoek gestart en willen Palmer graag horen, maar deze is waarschijnlijk al weer terug in de Verenigde Staten. Op social media wordt gerept over een protest voor de praktijk.