Nieuws/Binnenland
668766
Binnenland

Man aangehouden voor explosie Amsterdam

De politie heeft woensdag een 52-jarige Amsterdammer aangehouden na een explosie eerder in de ochtend in de Staatsliedenbuurt in de hoofdstad. Het gaat om de eigenaar van een personenauto die na de explosie wegreed, meldde de politie.

Het voertuig is aangetroffen in het centrum van Amsterdam en weggesleept voor nader onderzoek. Het is nog niet duidelijk of de man een rol heeft gespeeld bij het incident. Verhoor en nader onderzoek moeten dat uitwijzen.

Door de explosie rond 05.00 uur in de Fannius Scholtenstraat raakten drie geparkeerde auto's en enkele fietsen beschadigd en sprongen bij verschillende woningen de ramen. Er was veel glasschade. Niemand raakte gewond. De omgeving was in de ochtend enkele uren afgezet voor sporen- en buurtonderzoek.

De oorzaak van de ontploffing op de stoep is nog onduidelijk. „Alle delen van het explosief die zijn teruggevonden, hebben we meegenomen om te kunnen onderzoeken”, zegt een politiewoordvoerder. Uit buurtonderzoek bleek dat er omstreeks 04.00 uur ook al een harde knal te horen was. Mogelijk staat dat in verband met de latere explosie, een klein uur later.