Nieuws
668794
Nieuws

Selah Sue schreef liedjes onder druk

Zangeres Selah Sue heeft toegegeven dat het maken van haar tweede album Reason allesbehalve makkelijk was.

 Selah Sue kwam er bij de totstandkoming van haar tweede album Reason achter dat ze ook onder druk kan schrijven. "Ik heb ontdekt dat ik ook kan schrijven op bevel", vertelt de 26-jarige zangeres aan FaceCulture. "De eerste plaat is volledig natuurlijk tot stand gekomen, deze keer moest ik op tijd met nummers komen. En dat lukte wel."

Het maken van Reason, dat in maart verscheen, was allesbehalve een makkelijk proces. "Alleen in Los Angeles met twee producers die allebei hun mening hebben, ik moest serieus mijn 'sense of reason' aanspreken om niet wenend terug te vliegen naar België." Het harde werken werd beloond, Reason stond bovenaan de Nederlandse en Vlaamse hitlijsten.

Vorig jaar gaf Selah Sue een spraakmakend interview waarin ze openlijk vertelde over haar worsteling met depressies en gebruik van antidepressiva. Soms zit dat haar muziek in de weg vertelt ze nu: “Als je echt depressief bent, pak je geen gitaar meer vast. Maar ik schrijf wel beter als ik veel voel."

Evolutie

De albumtitel Reason betekent veel voor Selah Sue. “Het beschrijft het best mijn evolutie van de afgelopen jaren. Ik ben nog altijd enorm emotioneel maar door het ouder worden heb ik een ‘sense of reason’ gecreëerd waardoor ik mijn emoties beter kan plaatsen. Zonder dat had ik deze plaat nooit kunnen maken. Want werken met de producers in Los Angeles was echt niet makkelijk.”

Selah Sue speelt 31 juli in het Openluchttheater in Bloemendaal.