Nieuws
668799
Nieuws

Nintendo in de plus met inktschieter Splatoon

De Japanse computerspelletjesmaker Nintendo schreef afgelopen kwartaal weer zwarte cijfers, geholpen door goede verkopen van zijn nieuwe Splatoon-spel en een zwakke yen. De nettowinst kwam in de drie maanden tot eind juni uit op 8,3 miljard yen (67 miljoen dollar) vergeleken met een verlies van 9,9 miljard yen een jaar eerder, maakte het in Kyoto gevestigde bedrijf woensdag bekend.

Nintendo probeert de vraag naar de Wii U spelcomputer, waarvan inmiddels 10 miljoen stuks verkocht zijn, op te krikken met interactieve figuren en het nieuwe online inktschietspel Splatoon. Dit eerste uitstapje van Nintendo in het online schietgenre verkocht meer dan 1,6 miljoen stuks na de introductie in mei. Het spel wist veel fans en ook critici te winnen met zijn familievriendelijke karakter, waar de spelers met inkt spuiten in plaats van met kogels schieten.

Verder hoopt het bedrijf te profiteren van de samenwerking met de Japanse mobiele dienstverlener DeNa bij de ontwikkeling van games voor smartphones.

De omzet kwam 20,8 procent hoger uit op 90,2 miljard yen, waar analisten rekening hielden met een omzet van 78,3 miljard yen.