Nieuws
668805
Nieuws

Freelancers moeten inleveren

De uurtarieven van zzp'ers zijn in het afgelopen jaar in de meeste sectoren gedaald. Gemiddeld vraagt een freelancer in 2015 44 euro per uur, en in 2014 was dit nog 45 euro.

Dit meldt Hoofdkraan.nl, gebaseerd op 13.500 ontvangen offertes van zzp'ers. De grootste verliezers zijn de zelfstandigen uit de financieel-administratieve sector. Zij vragen 13% minder dan vorig jaar. Projectmanagers, coaches en supportmedewerkers halen met gemiddeld 65 euro per uur het meeste binnen. Vertalers, verkopers en secretaresses krijgen maar 35 euro of lager.

  

 

  

Provincies

In Noord-Brabant zijn freelancers het duurst, zij vragen gemiddeld 48 euro per uur. In Flevoland is een opdrachtgever gemiddeld 33 euro per uur kwijt. De grootste daling in de markt is te vinden in Drenthe, waar freelancers dit jaar 5 euro minder verdienen dan vorig jaar en uitkomen op een gemiddeld uurtarief van 42 euro.

  

Grote steden

Zzp’ers uit Utrecht het duurst met een gemiddeld uurtarief van 47 euro. In Rotterdam en Amsterdam vragen ze respectievelijk 46 en 44 euro per uur. Den Haag zit met een uurprijs van 37 euro ruim 15% onder het landelijk gemiddelde.

 

Lees het hele onderzoek hier.