Nieuws
668816
Nieuws

Mode

Alexander Wang weg bij Balenciaga?

Balenciaga zou het contract met de huidige creatief directeur Alexander Wang niet hebben verlengd. Dat schrijft het Amerikaanse modevakblad Women's Wair Daily (WWD).

Begin juli ging het gerucht dat de geliefde ontwerper en het prestigieuze modehuis uit elkaar zouden gaan. Over het hoe en waarom werd toen al flink gespeculeerd. Wang zou zich willen richten op zijn eigen goed draaiende labels.

Een energiebom

Wang die met zijn studio in New York is gevestigd en daar tevens twee keer per jaar tijdens de modeweek showt, is een energiebom. Naast de collecties voor Balenciaga en zijn eigen merk Alexander Wang is hij ook verantwoordelijk voor het goedkopere merk T by Alexander Wang en ontwerpt hij meubels.

Toen wij hem vorig jaar spraken naar aanleiding van zijn gastcollectie voor H&M en hem vroegen naar de verdeling van zijn tijd, vertelde hij: "Ik kan goed scheiden wat ik voor Balenciaga wil en wat voor mijn eigen merk relevant is. Dat valt niet uit te leggen, ik handel intuïtief. Mijn hersens draaien ongeregisseerd door. Daarmee bedoel ik dat ik overal inspiratie uit haal. Al loop ik van mijn bed naar de voordeur. Ik schrijf het op en sla het op in mijn telefoon anders ben ik het snel vergeten. Terwijl ik dat doe weet ik al voor welk label het is. Mijn medewerkers krijgen op de meest gekke tijden e-mails met ideeën, zodat ik het niet meer hoef te onthouden".

Geborgenheid bij familie en vrienden

Zijn shows zijn inspirerend, en zijn shirts, tassen en schoenen zijn favoriet van velen. Hij heeft een adressenboekje waar menigeen jaloers op is. Zoveel succes in relatief korte tijd - de ontwerper is tien jaar bezig - kan je naar het hoofd stijgen. Maar niet bij Wang. "Ik heb tien heel goede vrienden die ervoor zorgen dat ik met beide benen op de grond blijf. Ik heb een lieve familie waar ik altijd op terug kan vallen. Als het even niet gaat of ik kan me niet concentreren, kan ik rekenen op hun geborgenheid. Ik ben gek op dit werk, dit is mijn passie en ik wijd mijn leven eraan, maar ik ga me niet dood werken".

Opvolger gezocht

Als het echt definitief is dat Wang vertrekt, moet Balenciaga weer op zoek naar een nieuwe ontwerper. Volgens insiders wil Kering, de luxe conglomeraat waar Balenciaga onder valt, niet zo zeer een grote gevestigde naam, maar een nog on-ontdekte ontwerper. Alexander Wang volgde in 2012 Nicolas Ghesquière op die nu aan het creatieve roer staat bij Louis Vuitton.