Nieuws
668850
Nieuws

Feest op het water én de wal

Varend Corso Westland

Voor de 18e keer barst vrijdag 31 juli, zaterdag 1 en zondag 2 augustus in het Westland een feestelijk spektakel op het water los: het Varend Corso Westland. Dit jaar vaart het corso onder het thema 'Pluk de Dag'. Een thema waar de deelnemers al hun vindingrijkheid en originaliteit in kwijt kunnen.

Bloemen, planten, fruit en zelfs groenten worden gebruikt om de stoet historische schouten mee op te tuigen. Begeleid door vrolijke muziekgroepen trekt het Varend Corso door onder meer Westland, Delft, Maassluis, Midden-Delfland en Den Haag. De bonte stoet van 45 versierde schuiten en sloepen zullen de 80 kilometer lange tocht over de Westlandse wateren afleggen. De 12 vletten van het Kindercorso varen ook dit jaar weer voor de stoet uit. Zoals elk jaar zijn ook voor deze editie fiets- en boottochten naar het corso uitgezet.

 

 

Walactiviteiten

 

Het Varend Corso zorgt niet alleen voor vertier op het water, aan de kade is er ook van alles te beleven. Veel toeschouwers maken er zelf een feestje van en nodigen vrienden uit om met een hapje en een drankje naar de schuiten te kijken. En zoals elk jaar vindt vrijdagavond in Maassluis het Meezingspektakel 'Maassluis Vol-Koren' plaats. Zo'n drieduizend mensen genieten die avond niet alleen van Hollandse meezingers, maar zingen ook zelf lekker mee met de drie koren, hun muzikanten en dirigenten. Na het succes van de voorgaande jaren, wijkt het draaiboek niet veel af. Meezingen? De koren zijn te vinden op de parkeerplaats van de Boogertstraat.

 

 

Delflanddag

 

Het corso doet op zondag, de Delflanddag, de historische binnenstad van Delft aan. De Prinsenstad zorgt elk jaar voor een warme ontvangst van de stoet. In de Kolk liggen de prachtige vaartuigen een uur lang stil zodat u alle tijd hebt om de schitterende arrangementen en decors van dichtbij kan bewonderen.

www.varendcorso.nl