Nieuws/Binnenland
668924
Binnenland

Danny D. loerde op tienermeisjes

Danny D., de 41-jarige man die vastzit voor de verdwijning van Lisa Tuk (13), blijkt al jarenlang een bovenmatige interesse te hebben voor jonge meisjes, zo melden betrokkenen.

Buurtbewoners in het kleine dorpje Koudekerk aan den Rijn zijn geschokt nu D. maandag aan het begin van de middag is ingerekend door een arrestatieteam. Hij vluchtte nog weg, maar kon door een overmacht aan agenten van het arrestatieteam snel worden overmeesterd.

Dinsdagmiddag rond drie uur arriveerde de politie met busjes in de straat. Urenlang doorzochten ze de woning van Danny D., die al tijden boven een kinderdagverblijf woont. Omwonenden zagen hoe rechercheurs in en uit liepen. Over wat de huiszoeking heeft opgeleverd doet de politie geen mededelingen.

De meeste buurtbewoners kennen Danny niet goed. Toch is de slanke, blonde man een opvallende verschijning, vooral vanwege zijn grote interesse voor jonge meisjes. „Hij probeerde altijd indruk te maken op de jonge meisjes”, zegt een bron die D. vaak sprak. „We zagen hem wel eens lopen. Maandag nog, toen liep hij heel zenuwachtig te bellen op straat”, zegt een geschokte buurvrouw.

Vreemd

Een medewerkster van Albert Heijn in het kleine dorpje kent Danny wel. „Het is een vreemde figuur. Hij had eerder ook al een relatie met een veel jongere vrouw. Daar heeft hij ook twee kinderen mee.” Een ander weet te vertellen dat Danny werkloos is en elke dag in het dorp loopt. „Hij rookt shagjes van het merk Look Out,” zegt ze.

D. zit voorlopig vast en wordt ondervraagd over zijn rol bij de verdwijning van Lisa. Het meisje verdween vorige week ’vrijwillig’ van de camping waar ze verbleef met haar familie. Hoogstwaarschijnlijk stond ze met D. in contact.

Lees hier verder