Nieuws
668943
Nieuws

Slaan journalist kost coach baan

Amper twee dagen nadat hij met Mexico de Gold Cup had gewonnen, is bondscoach Miguel Herrera ontslagen. De 47-jarige trainer moet vertrekken omdat hij maandag op het vliegveld van Philadelphia een kritische Mexicaanse journalist heeft geslagen. Dat maakte bondsvoorzitter Decio de Maria dinsdag bekend.

„Geweld past niet in de maatschappij en zeker niet in de sport”, zei de Mexicaanse preses. „Herrera was weliswaar zeer succesvol met de ploeg, maar we kunnen resultaten niet stellen boven onze regels, respect en de vrijheid van meningsuiting.”

Herrera, zelf een oud-international, was sinds oktober 2013 bondscoach van 'El Tri'. De flamboyante en opvliegerige trainer leidde Mexico naar het WK in Brazilië, waar het in de achtste finale werd uitgeschakeld door het Nederlands elftal (2-1). Op het toernooi om de Copa América strandden de Mexicanen vorige maand met een veredelde B-ploeg in de groepsfase, maar op de belangrijker geachte Gold Cup had de equipe van Herrera wel succes. Onder aanvoering van PSV'er Andrés Guardado, die werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi, pakte Mexico de titel.

Herrera misdroeg zich voorafgaand aan de terugvlucht echter tegen een journalist, die kritisch was geweest over de prestaties van Mexico op de Copa América. Dat heeft hem zijn baan gekost.