Nieuws
668944
Nieuws

Nieuws

Nederlander te voet van Alkmaar naar New York

Arjen Ulrich deed in maart iets wat we misschien allemaal wel stiekem zouden willen doen: hij zegde zijn baan op, verliet zijn huis in Alkmaar en is te voet naar New York gegaan. ,,Ik wilde al heel lang een langeafstandswandeling maken", zegt de 32-jarige Nederlander. ,,Ik weet niet waarom maar wandelen geeft me een gevoel van vrijheid en de uitdaging om dit te doen is, voor mij, heel aantrekkelijk."

Twee jaar geleden, in april 2013, vloog Ulrich naar New York om een vriend op te zoeken en een leuke stedentrip te maken. Tijdens de terugvlucht bekeek hij op zijn scherm in het vliegtuig de kaart van Europa en Noord-Amerika. En daar ontstond zijn idee.

,,Ik zag dat je over Groenland, IJsland en Groot-Brittannië vloog; allemaal landen die al lange tijd bovenaan mijn lijstje staan om te bezoeken. Ik dacht erover na hoe ik deze reis kon maken over land, te voet, en kort daarna viel het idee samen met mijn wens een langeafstandswandeling te maken", legt Ulrich uit aan Business Insider.

Ulrich nam ontslag in februari en twee weken later begon hij aan zijn voetreis. Je kunt hem volgen op walk2nyc.com, en op Instagram op @arjenulrich.