Nieuws
668948
Nieuws

Cijfers Twitter beter dan verwacht

De kwartaalcijfers van Twitter waren beter dan analisten hadden verwacht. Dat was een meevaller voor het bedrijf, dat onder druk staat om nieuwe gebruikers aan te trekken en op zoek is naar een nieuwe topman.

In het tweede kwartaal steeg de omzet met 61% naar $502,4 miljoen. Analisten waren uitgegaan van een omzet van $481,9 miljoen. De winst per aandeel van het bedrijf is met $0,07 flink hoger dan de $0,04 die analisten hadden verwacht. In de nabeurshandel liep het aandeel flink op.

Het nettoverlies liep terug naar $136,7 miljoen, een daling van 5,5%.

Ondertussen werkt het bedrijf hard aan het aantrekken van nieuwe gebruikers en adverteerders. Het bedrijf moet daar hard voor knokken, want het is een stuk kleiner dan andere sociale media-bedrijven. Twitter trekt maandelijks 316 miljoen gebruikers, bij Facebook zijn dat er 1,4 miljard.

Het aantal maandelijkse gebruikers steeg in het tweede kwartaal met 8 miljoen ten opzichte van het eerste kwartaal, maar de toename was te weinig om topman Jack Dorsey tevreden te stellen. Volgens hem moet Twitter zijn aanbod versimpelen, zodat de waarde van het sociale netwerk beter zichtbaar wordt.

Eerder vandaag meldde Financial Times nog dat veel Twitter-medewerkers het afgelopen jaar zijn opgestapt. Onder technologiebedrijven woedt een hevige strijd om goed personeel. Zeker nu er naar een nieuwe topman wordt gezocht als vervanger van de per 1 juli opgestapte Dick Costolo, heeft het bedrijf moeite om nieuw talent aan zich te binden.

De taken van Costolo worden voorlopig waargenomen door Twitter-oprichter Jack Dorsey. Hij staat echter ook aan het hoofd van techbedrijf Square, dus het bedrijf heeft uitgesloten dat hij permanent ceo van Twitter wordt.