Nieuws/Buitenland
668949
Buitenland

Britten in ban van 'koffermeisje'

In Britse media wordt druk gespeculeerd over de vondst van een dood meisje in een koffer in Australië, nu de Britse politie niet wil uitsluiten dat het om Madeleine McCann zou kunnen gaan.

De Britse peuter Madeleine McCann verdween spoorloos in 2007 in Portugal. Het lichaam dat in Australië is gevonden is van een meisje dat in die periode is overleden en ze had ongeveer dezelfde leeftijd. Een motorrijder vond het lichaam eerder deze maand in een koffer op een afgelegen weg in de buurt van Wynarka. De Australische politie is nu druk met onderzoeken wie het meisje is.

De Britse politie heeft contact opgenomen met haar Australische collega's. Het is niet duidelijk wat er besproken is maar omdat Scotland Yard niet wil uitsluiten dat het om 'Maddie' gaat, houdt deze zaak ook in Engeland de gemoederen bezig. De Australische politiecommisaris noemt het 'pure speculatie' dat de botten van Maddie zouden kunnen zijn. De politie zei later zelfs te durven uitsluiten dat het Maddie is. Maar wie het meisje dan wel is, weten ze niet. De familie McCann wil ook niet reageren.

Het meisje dat is de koffer is gevonden, had blond haar en was tussen de twee en vier jaar oud toen ze in 2007 overleed. De koffer zou volgens onderzoek verschillende malen verplaatst zijn. Er lagen veel objecten in waaronder een opvallend laken met drukke print en een Dora t-shirt.