Nieuws/Buitenland
669000
Buitenland

Achtervolging van met mensen volgepropte auto

De snelweg E40 bij de Belgische grensplaats Veurne nabij Frankrijk is in de nacht van maandag op dinsdag het toneel geweest van een wilde achtervolging van een zwaarbeladen auto. In de kleine bestelwagen zaten veertien mensen gepropt.

Volgens het dinsdag uitgebrachte persbericht konden de illegalen niet bewegen en bij het openen van de deuren viel een aantal uit de auto.

Tijdens een politieactie tegen smokkelaars was het de speurders opgevallen dat een Citroën Berlingo „een meer dan bijzondere aandacht” had voor geparkeerde vrachtwagens. Op een gegeven moment wilde de politie ingrijpen, maar de bestuurder van de auto reed ervandoor.

Spookrijdend en met hoge snelheden sjeesde de duidelijk zwaar beladen auto over de snelweg, ramde tot drie keer toe een politieauto en schampte de onderkant van de auto het wegdek met vuurregens tot gevolg. Nadat de bestuurder de controle verloor, kwam de auto tot stilstand.

Te voet probeerde de 29-jarige Irakees nog te ontsnappen. Toen de man de vaart indook, sprong een agent hem na en kon hij de man arresteren.