Nieuws
669007
Nieuws

SKS 2015 DAG 7

Grou wint op onstuimig Hegemer Mar

Op een onstuimig Hegemer Mar won Grou de wedstrijd bij Woudsend. Het skûtsje kwam goed uit de start en rondde als eerste de eerste ton. Met de winst vandaag staat Grou derde in het klassement.

Langweer pakt opnieuw de koppositie door als tweede te eindigen. Woudsend werd op het thuiswater derde.

De veertien skûtsjes startten twintig minuten later, omdat een boot van de organisatie de ketting van een boei in de schroef kreeg. Toen de vloot eindelijk kon starten, kwam er zo'n enorme regenbui over het meer dat de schippers elkaar amper nog konden zien.

Er stond een krachtige wind met harde uitschieters. Veel skûtsjes hadden er houden en keren aan om niet om te slaan. Vooral Akkrum, Langweer en Huizum lagen nogal eens op een oor. Huizum werd het al snel te veel. Schipper Lodewijk Meeter gooide kort na de start de handdoek in de ring en liet het grootzeil zakken. 

,,Twee keer binnen de minuut op een oor. Maximaal gereefd en aan gestropt. Ons tuig is totaal uitgezeild bij deze wind'', lieten schipper en bemanning na afloop weten.

 

De Sneker Pan liet het opnieuw afweten. Normaal gesproken vaart schipper Douwe Visser wel bij harde wind en ruim water, maar hij heeft dit hele kampioenschap het zeilen niet in de vingers. Visser, bij de eerste boeirondingen nog vierde, probeerde zo nu en dan aan te vallen, maar verloor uiteindelijk twee plekken en eindigde als zesde.

Earnewâld had helemaal een slechte dag. Het skûtsje haalde vorige week goede resultaten en stond boven aan in het klassement. Het leek lastig voor Grou om het skûtsje nog te passeren. Toch gebeurde het: Earnewâld lag de hele wedstrijd op een twaalfde plek en zakte in het klassement van een eerste naar de vierde positie. Doodstil kwam de bemanning over de finish.

Joure zeilde een prima wedstrijd. Het skûtsje met schipper Dirk Jan Reijenga eindigde op een vierde plek. Daardoor staat Reijenga net achter Langweer tweede in het klassement.

 

Dinsdag zeilen de skûtsjes nogmaals in Woudsend. Dan wordt de wedstrijd van Stavoren ingehaald. Die werd zaterdag afgelast vanwege de harde wind.

Uitslag Woudsend:

Algemeen Klassement na dag 7: