Nieuws/Buitenland
669029
Buitenland

'Toekomstig' plein al op Google Maps

Officieel draagt het Brusselse pleintje geen naam, maar op Google Maps is het pleintje 'toekomstig Lumumbaplein' gedoopt. Het is de jongste 'actie' van een groep actievoerders die het pleintje een naam willen geven. Geplastificeerde nepstraatnaambordjes hangen al tijden rond het pleintje.

Alles draait om het naamloze pleintje achter de Sint-Bonifaaskerk in het hartje van de Brusselse gemeente Elsene. Hier wonen veel Congolezen. De groep actievoerders wil het naamloze pleintje graag vernoemen naar de immens populaire, vermoorde, eerste Congolese premier Patrice Lumumba. Tot nu toe werd de aanvraag echter steeds afgewezen door de gemeenteraad, omdat Lumumba tweedracht zou zaaien.

Een van de actievoerders benaderde Google om het pleintje toch een niet-officiële, maar wel ingeburgerde naam te geven. Na maanden ging Google overstag, zo meldt Brusselsnieuws.be dinsdag. De actievoerders, die in het najaar opnieuw een aanvraag gaan indienen bij de gemeenteraad, hopen dat de 'Google-naam' gaat werken als een 'zelfvervullende voorspelling'.