Nieuws
669050
Nieuws

Boete voor online gokbedrijf dat naar Nederlanders hengelt

Twee buitenlandse gokbedrijven hebben een boete van €180.000 gekregen van de Kansspelautoriteit (Ksa), de toezichthouder op de gokmarkt.

Dat maakt de Ksa vandaag bekend. De bedrijven Total E Soft Limited en XKL Limited, die gevestigd zijn in Groot-Brittannië en Costa Rica, exploiteerden veertien websites die zich op Nederlandse gokkers richtten. Dat is verboden.

De bedrijven voerden als verweer dat de websites weliswaar in de Nederlandse taal waren, maar dat dit alleen een service was naar Nederlanders die in het buitenland wonen.

De boete is twee weken geleden opgelegd en nog niet betaald, aldus een zegsman van de Ksa. De bedrijven kunnen bovendien nog in bezwaar bij de rechtbank.

Vertraging

De Ksa legde eerder dit jaar online gokbedrijf ComeOn een boete van €180.000 op. Eind vorig jaar deelde de toezichthouder vooralsnog de hoogste straf ooit uit. Imperial E-club Limited, uitbater van websites als Titan Poker en Vegas Red, kreeg een boete van €200.000.

De Tweede Kamer buigt zich binnenkort over een wet die internetgokken moet reguleren. De wet had al begin 2015 in werking moeten treden, maar door politiek getreuzel en een stevige lobby van de huidige vergunninghouders is die deadline bij lange na niet gehaald. Experts verwachten dat Nederlanders begin 2017 legaal een gokje op internet kunnen wagen.