Nieuws/Opmerkelijk
669070
Opmerkelijk

Jongen krijgt honderden boeken door facebookactie

De 12-jarige Matthew Flores uit Sandy (Utah) is dol op lezen. Er is alleen één probleem: zijn familie is te arm om boeken voor hem te kopen. En dus verslindt de jongen daarom maar de gratis reclamefolders die postbode Ron Lynch elke dag bij hem bezorgt. Maar dankzij een bijzondere actie van Lynch heeft Mathew de komende jaren meer dan genoeg écht leesvoer.

De postbode was zo gegrepen door het tafereel van de jongen die uit pure armoede maar foldertjes leest, dat hij besloot wat te doen. Lynch zette een oproep op Facebook en voor hij het wist schoten mensen vanuit de hele wereld te hulp. Werkelijk overal vandaan kreeg Mathew gratis boeken opgestuurd. Zelfs vanuit India. En ze blíjven maar komen!

,,Is dat allemaal voor mij?", vraagt de jongen beduusd als Lynch persoonlijk de eerste lading boeken komt bezorgen. ,,Je kan er nóg duizenden verwachten", kondigt Lynch aan.

De jonge Matthew is erg dankbaar voor zoveel gulheid. Hij is van plan alles te lezen en hij wil de boeken delen met andere kinderen in de buurt die net als hij van lezen houden.

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));