Nieuws
669071
Nieuws

In het nieuws

5 redenen waarom een middagdutje goed voor je is!

Geef toe: stiekem vinden we het toch allemaal fijn om gewoon midden op de dag heel even onze ogen te sluiten? Hoewel vaak wordt beweerd dat de powernap slecht is voor onze gezondheid, pleit slaapspecialist Dr. Daniel Barone juist voor meer middagdutjes. Wij houden nu al van deze man!

1. Hoe meer slaap hoe beter

Het komt je vast bekend voor: je ligt in bed, checkt nog even de laatste updates op Facebook, beantwoordt het berichtje van je dochter en kijkt nog één aflevering van je favoriete serie. Gevolg? Té weinig slaap! Volgens Barone slapen we anno 2015 ruim een uur minder dan onze voorouders honderd jaar geleden. Dit heeft te maken met de elektronische prikkels waaraan we niet alleen 's avonds, maar de hele dag worden blootgesteld. Een middagdutje is volgens Barone dus dé perfecte oplossing. Elk uurtje slaap is er immers één.

 

2. Het geeft je humeur een boost

Heb je het gevoel dat je na die powernap altijd veel vrolijker door het leven gaat dan voordat je de ogen dicht deed? Dat kan goed kloppen! Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat je door een middagdutje mentaal beter in je vel zit.

 

3. Het voorkomt ziektes

Heb jij vaak een griepje onder de leden? Dan is dat hét perfecte excuus voor een schoonheidsslaapje. Door te slapen hou je ontstekingen en ziektes namelijk onder controle. Vrouwen die te weinig slapen hebben namelijk te weinig ontstekingsremmers in het bloed waardoor ze gevoeliger zijn ziektes. Dus heb je de afgelopen week iets te weinig geslapen? Dan is een middagslaapje volgens Barone het perfecte hulpmiddel om de ontstekingsremmers in je bloed weer op peil te krijgen.

 

4. Je wordt productiever

Oké, wij begrijpen dat je baas waarschijnlijk de wenkbrauwen fronst als je onder werktijd besluit om even te gaan slapen. Maar hé: zelfs daar heeft Barone een oplossing voor. Het blijkt namelijk dat je na dat dutje informatie beter opneemt, geconcentreerd werkt én productiever bent. Dan kan je baas niet anders dan je laten slapen, toch?

 

5. Je wordt er sportiever van

Ja, jullie lezen het goed: een middagslaapje zou wonderen doen voor je sportieve prestaties. Een dutje én je kunt er flink tegenaan.

Lees ook: