Nieuws
669080
Nieuws

Onderzoek

Vakantieplanning op werk bron van ergernis

De vakantieplanning op het werk verloopt niet altijd soepeltjes. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst vier op de vijf werknemers last hebben van irritaties op dit vlak. Collega's die niet overleggen over wanneer zij weg willen/ kunnen vormen de grootste bron van ergernis.

De twee na grootste ergernis is het moeten afstemmen met te veel collega's, gevolgd door de verplichting om ver vooruit te moeten plannen. Dit blijkt uit onderzoek van Paralax.

Korter lontje

Opvallend is dat mannen een korter lontje blijken te hebben dan vrouwen als het aankomt op de vakantieplanning: maar liefst twee derde van de mannen ergert zich regelmatig, ten opzichte van twee op de vijf vrouwen.

Achterhaald

Uit het onderzoek blijkt ook dat plannen op papier op z'n retour is. Slechts één op de tien respondenten geeft aan de vakantieplanning nog op papier door te geven. Het geautomatiseerde planningssysteem is het populairst: ruim de helft gebruikt dit om vrije dagen aan te vragen, al dan niet in combinatie met e-mail. Een kwart gebruikt enkel e-mail-communicatie om vakantieperiodes af te stemmen.