Nieuws
669082
Nieuws

De vreemdste achtergelaten voorwerpen aan boord bij British Airways

Zelfs een trouwring kwijt in vliegtuig

Herkenbaar? Na een vlucht van meer dan tien uur sta je te popelen om aan je reis te beginnen, maar net als je de luchthaven verlaat, merk je dat je zonnebril nog in het vliegtuig ligt. Je bent niet alleen: elk jaar worden meer dan 30.000 voorwerpen teruggevonden aan boord.

British Airways dook in de statistieken en publiceerde de cijfers van verloren voorwerpen die gemiddeld tijdens een maand gevonden worden door het personeel na een vlucht. Met een royaal bagagebeleid van 23kg toegelaten ruimbagage en 10kg toegelaten handbagage, blijken passagiers nog al eens iets te vergeten...

iPads, smartphones, horloges, knuffels, jassen en juwelen zijn enkele standaard verloren voorwerpen, maar sommige reizigers vergeten veel vreemdere of echt kostbare zaken, zoals een trouwring, 800 sigaretten of een autostoeltje voor baby’s.

Een hele klus

De onlangs 2558 gevonden voorwerpen die gedurende een maand werden gevonden na een vlucht geven een goed beeld van wat er gemiddeld achter blijft. Met stip op één staan allerlei soorten computers (506 stuks), een op vijf voorwerpen betreft een laptop, tablet, smartphone of e-reader.

Elektronische accessoires zoals hoofdtelefoons, camera's, speelconsoles, opladers of usb-sticks werden maar liefst 444 keer geteld.

Kleding is het derde meest vergeten item met 295 stuks. Brillen (116 paar) en contant geld (77 keer) maken de top 5 van vergeten voorwerpen compleet.

Goed doel

Wordt een teruggevonden item niet onmiddellijk geclaimd door de rechtmatige eigenaar, dan wordt het voor maximaal drie maanden in bewaring gegeven bij Bagport, de bagage-afhandelaar van Heathrow Airport. Na drie maanden worden de verloren goederen vervolgens geschonken aan het goede doel of verkocht tijdens een uitverkoop.

Wat is het vreemdste item dat u ooit in een vliegtuig heeft laten liggen? En heeft u het teruggekregen?