Nieuws/Buitenland
669114
Buitenland

Trump weer in opspraak

De advocaat van Donald Trump heeft uitgehaald naar de Canadese journalist Tim Mak. Deze schreef op de website The Daily Beast dat de Republikeinse kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap zijn toenmalige vrouw Ivana heeft verkracht. Aanleiding daartoe was het feit dat Trump onlangs Mexicaanse immigranten „verkrachters” noemde. Dat meldt de Britse krant The Guardian dinsdag.

Ivana beschuldigde Trump in het verleden zelf van verkrachting. De 69-jarige onroerendgoedmagnaat zou dat hebben gedaan uit boosheid, omdat hij op haar voorspraak een mislukte operatie aan zijn hoofdhuid had ondergaan. Mak haalde in zijn artikel een boek over Trump aan waarin de scene uit het huwelijk (1977-1992) wordt beschreven.

Advocaat Michael Cohen beweerde dat een man zijn vrouw wettelijk gezien niet kon verkrachten. Hij dreigde zowel Mak als The Daily Beast voor de rechter te slepen. Tegen de journalist zei hij onder meer: „Ik waarschuw je, wees verdomd voorzichtig, want wat ik met je ga doen is vreselijk. Begrijp je me? Ik haal je hele leven overhoop zolang je op deze verdomde planeet rondloopt.”

Verkrachting binnen het huwelijk is in de Verenigde Staten strafbaar sinds 1993. In de staat New York, waar Donald en Ivana Trump destijds woonden, was het echter al in 1984 illegaal.