Nieuws
669117
Nieuws

Tips

Zo wordt een druilerige dag op de camping toch nog leuk voor de kinderen

Daar zit je dan met je gezin op een camping in Nederland. Hoewel de kans groot is om eind juli in ons eigen land van mooi weer te genieten, zijn de weergoden ons dit jaar minder goed gezind. Na de inmiddels legendarische julistorm werkt het weer nog steeds niet mee. Onze vraag is dan ook: hoe kun je je kinderen tóch een leuke kampeervakantie bezorgen tijdens een druilerige dag?

Maak van de nood een deugd

Op bovenstaande foto, die dinsdag op de voorpagina van De Telegraaf stond, was al een mooi voorbeeld te zien: kampeerders Yvonne Striekwold (links) en Hendrike van der Velden laten zich niet wegjagen door wat regen. Hun dochters Lyn en Isa (rechts) vermaken zich uitstekend op de camping in een modderplas.

Ze maken van de nood een deugd. Maak er een wedstrijd van: wie durft er het meest vies te worden. Laat je kinderen springen en dollen in de modder. De meest vieze wint een ijsje!

--Leuke activiteiten voor moeders tijdens een regenachtige dag--

Spelletjesmarathon

Maak een parcours met leuke regenspelletjes:

  • verzamel regenwater in een plastic bekertje
  • maak de hoogste modderberg
  • tel het aantal paraplu’s op de camping
  • tel het aantal plassen rondom de tent

Mini-playbackshow

Organiseer een mini-Playbackshow met de andere kinderen op de camping.

Bedenk wie ze na kunnen doen, zorg dat hun kleding zoveel mogelijk op de artiest lijkt, knutsel samen uitnodigingen voor de andere campinggasten. Succes verzekerd!

--10 etiquettetips voor een beschaafde kampeervakantie--

Heitje voor een karweitje

Er zijn vast nog wel campinggasten die geen geultje hebben gegraven of niet wat extra scheerlijnen hebben geplaatst. Of misschien heeft dat oudere stel aan de overkant wel geen zin om in de regen boodschappen te halen. Misschien dat je kinderen van dienst kunnen zijn? Zo kunnen ze nog een klein zakcentje verdienen of helpen in ruil voor iets lekkers.