Nieuws/Binnenland
669118
Binnenland

Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO

Van woensdag 29 juli tot en met zondag 2 augustus vindt voor de 31e keer het Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO plaats in het Drentse dorp Odoorn. Een festival met zang, dans en kleurrijke klederdrachten en heel meer authentieke muziekinstrumenten.

Vijftien dansgroepen uit onder meer Mexico, Colombia, Belarus, Zuid-Korea en natuurlijk Nederland staan op de podia. Onder de buitenlandse groepen enkele formaties die tot de absolute wereldtop behoren. Dit jaar heeft het SIVO-festival de dansformatie Oh Yul Ja Dance Company uit Zuid-Korea als een van de bijzondere buitenlandse gasten. Een groep met vooral jonge studenten die grote formatiedansen met veel dynamiek tot breekbare en intieme dansvormen brengen.

Daarbij wordt de groep begeleid door musici die onder andere enorm grote trommels bespelen. Naast dans is er ook volop muziek. Donderdag, vrijdag en zaterdag treden diverse bands en artiesten op. Het gaat daarbij om muzikaal talent uit de regio. Zowel solo-artiesten als bands zullen op het SIVO-festival acteren.

Het Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO wordt woensdagavond omstreeks 19.10 uur geopend met een prachtige optocht van deelnemende dansgroepen in hun prachtige kledij. Zondagmiddag wordt het SIVO-festival omstreeks 16.00 uur afgesloten met het traditionele sluitingsdefilé.

Lokatie: Evenemententerrein De Goorns 28, Odoorn.

www.sivofestival.nl