Nieuws
669136
Nieuws

WATERSPORTBRANCHE

Bijna 10 % meer boten verkocht

Voor het tweede kwartaal achtereen is de verkoop van gebruikte boten gestegen. Jachtmakelaars melden 8.6% meer boten ten opzichte van het tweede kwartaal vorig jaar te hebben verkocht.

Ook in het eerste kwartaal van dit jaar was flinke groei te melden. Toen werden 103% meer motorjachten en 9% meer zeilboten verkocht dan in dezelfde periode van 2014.Dit kwartaal zijn vooral duurdere jachten beter verkocht. De gemiddelde verkoopwaarde van een motorjacht bedroeg € 232.346, mede dankzij een paar uitschieters. De gemiddelde verkooptijd is met 23 dagen afgenomen.

Ook in het zeiljachtensegment werden de duurdere jachten met een gemiddelde prijs van € 115.427 goed verkocht.

Michael Steenhoff, manager Bedrijfsgroep makelaars van HISWA Vereniging. “2015 belooft een mooi jaar te worden. We verwachten hierdoor ook een positief effect op de verkoop van nieuwe jachten.”Niet alleen de makelaars zien herstel van de markt. Uit de periodieke conjunctuurmeting van HISWA Vereniging onder leden blijkt dat ook andere watersportbedrijven in het eerste kwartaal van 2015 positiever gestemd waren in vergelijking met 2014. Bedrijven zien langzaam een stijging van de brutowinst.