Nieuws
669138
Nieuws

Verkeersborden met E Ink-scherm

De Australische rijkswaterstaat test verkeersborden met een ingebouwd E Ink-scherm. De schermen tonen real-time informatie aan automobilisten tijdens speciale evenementen.

E Ink schermen verbruiken weinig energie, zijn goed leesbaar en schitteren nauwelijks in zonlicht. De Sloveense fabrikant van de verkeersborden, Visionect, claimt dan ook dat E Ink schermen van nature geschikt zijn voor dit soort taken.

De fabrikant wijst op onderzoek waaruit blijkt dat de stad Los Angeles jaarlijks $9,5 miljoen uitgeeft aan tijdelijke parkeerborden. Door gebruik te maken van aanpasbare E Ink schermen kan volgens Visionect flink op deze kosten worden bespaard.

De borden die in Sydney worden gebruikt draaien op zonneenergie. Elk bord is via 3G verbonden met servers van de Australische rijkswaterstaat en de informatie kan op elk moment van de dag gewijzigd worden.

Visionect wijst er op dat de borden in de toekomst uitgerust kunnen worden met nabijheid- en temperatuursensoren en aangesloten op internet, waarmee nieuwe mogelijkheden ontstaan voor innovatieve stadsdiensten.