Nieuws/Buitenland
669147
Buitenland

Franse boeren blokkeren verkeer noordoosten

Franse boeren hebben dinsdag opnieuw voor chaos gezorgd op wegen in Frankrijk. Ze blokkeerden snelwegen in het noordoosten die belangrijk zijn voor vakantiegangers, zoals de A31 tussen Luxemburg en Nancy en de A4 tussen Metz en Straatsburg. Lange files waren het gevolg.

Vakantiegangers die dinsdag vanuit Nederland naar Frankrijk willen reizen of andersom, kunnen de route via Luxemburg beter mijden vanwege de protestacties. Omrijden via Reims of via Duitsland is verstandiger. Overigens meldde de ANWB aan het eind van de ochtend dat de blokkade op de A4 bij Phalsbourg was opgeheven. Automobilisten die kennelijk niet op de hoogte waren van de aangekondigde acties, of dachten dat het wel zou meevallen, hadden toen zo'n drie uur stilgestaan. Op de A30 en de A31 waren rond het middaguur nog acties aan de gang.

De boeren voeren actie omdat ze van hun overheid verlangen dat die zorgt voor hogere minimumprijzen voor hun producten. Ook keren ze zich tegen import van voedsel uit het buitenland. Tijdens eerdere acties doorzochten boeren buitenlandse vrachtwagens en haalden er spullen uit, tot woede van onder meer Transport en Logistiek Nederland (TLN).