Nieuws
669149
Nieuws

WEDSTRIJDZEILEN

Weinig Nederlandse zeilers in wereldtop

De Internationale zeilfederatie ISAF heeft de Wereld Zeil Ranglijsten voor de open klassen bekendgemaakt. Het aantal Nederlandse zeiltoppers is dun gezaaid.

FinnIn de top drie staat Ivan Kljakovic Gaspic op plek 1 voor de Britse zeilers Edward Wright (#2), en Giles Scott World op nummer 3. Pieter Jan Postma staat in het Pre Olympisch jaar slechts 15e.

 

 

 

 

49er FXBraziliaanse dames Martine Grael & Kahena Kunze blijven dankzij een tweede plaats in de Pan American Games in Canada aan kop van deze ranglijst. Annemiek Bekkering en Annette Duetz zien we pas op een 13e plaats.

 

 

49erJohn Pink & Stuart Bithell (GBR) blijven #1 voor de Nieuw Zeelandse zeilers Peter Turling & Blair Tuke. Nederlanders Lars van Stekelenborg en Floris van de Werken staan op een 63e plaats van de wereldranglijst.

 

 

470 MannenDankzij een derde plek bij het EK blijven Australiers Mathew Belcher & William Ryan op 1. Ook de rest van de top van deze ranglijst is ongewijzigd. Nederlanders komen in deze klasse niet in de top 200 voor.

 

 

470 DamesBij het Europese Kampioenschap blijven de Nieuw Zeelandse dames Jo Aleh & Polly Powrie op nummer 1. De rest van de top 10 is ook hier ongewijzigd. Afrodite Zegers en Anneloes van Veen staan als beste Nederlanders 12e.

 

 

 

 

LaserHet WK heeft de Laser ranglijst flink door elkaar geschud. Aan kop gaat Tom Burton uit Australie. Nicholas Heiner staat nu op de 10e plek. Rutger van Schaardenburg is 14e.

 

 

 

 

Laser RadialIn de Top 15 van deze klasse is niets gewijzigd. De Belgische Evi van Acker staat bovenaan en onze Marit Bouwmeester is momenteel vierde. Daphne van der Vaart en Maxime Jonker vinden we pas op plekken 59 en 74.

 

 

RS:X VrouwenDankzij haar winst bij het EK staat de Britse Bryony Shaw nog steeds op nummer 1, pal voor onze eigen Lilian De Geus (NED) die momenteel nummer 2 van de wereld is en daarmee de hoogst geplaatste Nederlandse zeiler.

 

 

RS:X MannenBrazilies Ricardo Santos klimt in dit klassement van nummer 7 naar de tweede plek. De Griek Kokkalanis is hier eerste. Nederlander Kiran Badloe is de nummer 8 van de wereld. Dorian van Rijsselberge zien we pas op plek 21.

 

 

 

Nacra17In deze klasse is de top vijf ongewijzigd, Australie's Jason Waterhouse & Lisa Darmanin zijn de koplopers. Mandy Mulder en Coen de Koning zijn hier nummer 6. Renee Groeneveld en Steven Krol staan 20e. Arubies Nicole van der Velden en Thijs Visser staan een plek hoger.

 

 

 

Formula KiteBij de Formula kitesurfers staat alleen Katja Roose bij de dames met een 12e plek bij de wereldtop. Bij de mannen is Rolf van der Vlugt met een 48e plek ver verwijderd van een toppositie.