Nieuws/Binnenland
669155
Binnenland

Weldra volop zomers

Met horten en stoten komt de zomer deze week terug in Nederland. Vanaf vrijdag gaat het de goede kant uit, vanaf zaterdag zelfs de zeer goede kant. De temperaturen liggen landinwaarts in het weekeinde al tussen de 25 en 28 graden! Ook de gehele volgende week lijkt fraai zomerweer aan de orde.

Vandaag is het aanvankelijk zeer buiig met kans op onweer. Er trekken enkele grote buienlijnen over het land en plaatselijk valt veel neerslag. Het waait daarbij stevig uit het westen. Vanmiddag kan het wat gaan opklaren. De temperaturen zijn met 15-17 graden aan de magere kant. Mocht het kwik de 16 graden niet halen dan wordt het vandaag zelfs de koudste 28 juli in 50 jaar.

Morgen beginnen we opnieuw met talrijke buien. Maar in de loop van de ochtend wordt het wat droger en woensdagmiddag schijnt lokaal de zon en valt er af en toe nog een bui. Het wordt met 17-20 graden ook iets warmer.

Donderdag is een overgangsdag. Er zijn zonnige perioden en af en toe valt er een bui bij 21 graden. Vanaf vrijdag komen we geleidelijk onder invloed van het Azorenhogedrukgebied. Het wordt droger en zonniger bij 24 graden.

Vanaf zaterdag is de zomer geheel terug. Er is veel zon en de temperaturen lopen op naar waarden van 25 graden of hoger. Begin volgende week ligt het kwik veelal tussen 25 en 30 graden. Op langere termijn zit er mooi zomerweer in het vat.