Nieuws/Binnenland
669171
Binnenland

Seksuele discriminatie in bejaardentehuis

In verzorgings- en bejaardenhuizen vindt op grote schaal seksuele discriminatie plaats. Dat stelt José Roodhuizen van Amsterdam Gay Pride, „Onder ouderen heerst nog altijd een taboe op homoseksualiteit, waardoor veel LHBT’ers op leeftijd sociaal geïsoleerd en eenzaam zijn.”

„De discriminatie uit zich enerzijds in zogenaamd ’grappig bedoelde’ opmerkingen van medebewoners tot het compleet negeren van ouderen met een niet hetero-voorkeur”, vervolgt Roodhuizen.

„Waar hetero-ouderen alle ruimte krijgen om over hun leven te vertellen, is die interesse er bij LHBT’ers (Lesbisch, Homo-, Bi-, en Transgender) vaak niet. Terwijl zij juist een turbulent leven achter de rug hebben. Soms zelfs een ’dubbelleven’ vanwege het maatschappelijke taboe en decennia lang hebben gevochten voor acceptatie en seksuele vrijheid. Bovendien wordt de andere leefstijl van deze groep - met meer activiteiten buiten de deur - soms niet gerespecteerd en ervaren deze roze ouderen belemmering om openlijk te spreken over bijvoorbeeld hiv-besmetting of het verlies van dierbaren die aan de ziekte zijn overleden.”

Lees meer:- Speciale Senior Pride voor ouderen