Nieuws
669207
Nieuws

Vodafone mag sneller over KPN-netwerk

Vodafone krijgt voor een periode van zeven jaar toegang tot het vaste glasvezel- en kopernetwerk (FttH) van KPN en kan nu vergelijkbare internetsnelheden bieden. Daarover hebben beide telecombedrijven een overeenkomst gesloten, maakten ze dinsdag bekend.

KPN sloot eerder al soortgelijke deals met Tele2 en M7. Toezichthouder ACM is volgens de partijen al akkoord gegaan met de afspraken.

Als betrekkelijk nieuwe toetreder op de markt voor breedbanddiensten is Vodafone afhankelijk van toegang tot het vaste netwerk van KPN. Het bedrijf sprak dinsdag van een 'belangrijke stap in strijd om de huiskamer'.

Kopernetwerk

Door de deal is KPN in staat zijn kopernetwerk verder te verbeteren met gebruik van de nieuwste technologieën. Vodafone heeft onder de nieuwe overeenkomst ook toegang tot deze verbeteringen en is daardoor naar eigen zeggen in staat om zijn Vodafone Thuis-aanbod nog beter afstemmen op de wensen van klanten.

Vodafone biedt als zelfstandige provider al sinds januari 2014 breedbanddiensten (internetten, tv en bellen) aan via glasvezel en sinds oktober vorig jaar ook via het landelijke dekkende kopernetwerk (DSL) van KPN. Op de zakelijke markt is Vodafone sinds 2006 aanbieder van vaste internetdiensten.