Nieuws
669210
Nieuws

OnePlus onthult nieuwe smartphone

OnePlus heeft de OnePlus 2 gelanceerd, de langverwachte opvolger van de eerste smartphone van de Chinese startup. De details van het apparaat werden onthuld in een virtual reality-presentatie, meldt VentureBeat. Ook maakte het bedrijf de afgelopen tijd al veel details bekend via Twitter.

De OnePlus 2 is iets dunner dan zijn voorganger en beschikt over een scherm van 5,5 inch, dual SIM, 64 GB opslagruimte en 4 GB aan werkgeheugen. Verder is er een camera van 13 megapixel en een tweede camera van 5 megapixel aan de voorkant. Ook is het de eerste smartphone die is uitgerust met een usb-c poort. Usb-c is de nieuwe standaard voor usb-ingangen. Voordelen zijn onder andere de hogere snelheid waarmee gegevens kunnen worden overgezet en de kortere oplaadtijden.

De telefoon werkt net als de OnePlus One op Android en is aanvankelijk alleen verkrijgbaar voor mensen met een uitnodiging. De uitnodiging kan vanaf 31 juli worden bemachtigd via sociale media of de website van OnePlus, of via andere gebruikers van het toestel. Vanaf 11 augustus is hij te koop in de Verenigde Staten, Europa, Canada, India en China. De telefoon gaat 389 dollar (350 euro) kosten. Later komt er een iets goedkopere versie uit van 329 dollar (297 euro) met 16 GB opslagruimte en 3 GB aan werkgeheugen.

De OnePlus One, die ruim een jaar geleden werd gelanceerd, is sinds april ongelimiteerd zonder uitnodiging te koop.