Nieuws/Binnenland
669219
Binnenland

Papieren knikkerbaan

Afgelopen donderdag is-ie getest, de reusachtige papieren knikkerbaan in Science Center Nemo die de grootste ter wereld moet worden. De resultaten van de eerste weken van de workshop ‘Bouw een eindeloze knikkerbaan’ zijn dan tot een geheel gemaakt en kunnen bewonderd worden.

Kom langs, en test zelf de bochten en loopings. Wie weet kun je nog meehelpen om de baan beter en groter te maken. De mogelijkheden met de papieren knikkerbaan zijn eindeloos. Naast dat het bouwen en uitproberen leuk is, ontdekken jong en oud volgens het populaire museum spelenderwijs natuurkundige fenomenen als massa, zwaartekracht, behoud van impuls, snelheid, krachten en constructies.

‘Bouw een eindeloze knikkerbaan’ is een van de vele activiteiten die in de Familiewerkplaats worden gehouden. Met je NEMO-entreekaartje is de werkplaats, die nog t/m 30 augustus is geopend, gratis toegankelijk.

www.e-nemo.nl/familiewerkplaats

Papertrack

De papieren knikkerbaan is een idee van René van der Zwet. Samen met zijn twee kinderen bouwde hij een enorme baan van papier. Ze plaatsten hiervan een filmpje op internet, en daarna ging het balletje... of de knikker dus, rollen. De ready to go knikkerbaan Papertrack was een feit.

Thuis doen? Zie: www.papertrack.nl