Nieuws/Buitenland
669228
Buitenland

Politie urenlang met 'gijzeling' België

De politie in de Belgische hoofdstad Brussel heeft maandag urenlang een huis omsingeld omdat de bewoner zei dat hij zijn vrouw en kind had gegijzeld. De melding van een gijzeling kwam rond 19.00 uur maandag binnen. Om 00.45 uur vielen speciale eenheden van de politie de woning binnen, waar de man alleen bleek binnen te zijn.

Het incident gebeurde in de wijk Elsene in Brussel. Toen de politie contact legde met de man, zei hij dat hij een wapen bij zich had. De straat werd daarop afgezet en er volgden urenlange gesprekken tussen de dader en de politie.

Volgens de krant Le Derniere Heure kon de man uiteindelijk zonder veel problemen worden overmeesterd. Justitie meldde 's morgens dat de man toch „zeer licht” gewond raakte', maar gaf geen details. De 'gijzelaar' zou tot zijn daad zijn gekomen omdat hij wanhopig was, nadat zijn vrouw hem had verlaten en hij was ontslagen.

De man bleek drie weken geleden wel zijn vrouw en dochter enige tijd gegijzeld te hebben. Omdat zijn echtgenote toen geen aanklacht indiende, werd hij na verhoor vrijgelaten.