Nieuws
669479
Nieuws

Recept van de dag

Heerlijke taco's met linzen en aardbeien

Voor dit gerecht hoef je je koffers niet te pakken om een wereldreiziger te worden!

Benodigdheden

(4 personen)

  1. 200 g belugalinzen
  2. 450 ml water
  3. Zeezout en versgemalen peper
  4. ½ kleine kool, in smalle reepjes
  5. Handje verse aardbeien, in dunne plakjes
  6. 1 el koudgeperste eolijfolie
  7. 2 el hennepzaad
  8. 2 avocado's, gehalveerd, pit verwijderd
  9. Kneepejee limoen- of citroensap
  10. 8 maïstortilla's
  11. Handje kiemen of microblaadjes
  12. Saus naar keuze

Bereiding

  1. Spoel de linzen af en laat ze uitlekkeen. Doe ze met het water en een snuf zeezout in een pan. Leg het deeksel erop en breng aan de kook.
  2. Draai het vuur laag en laat 20 minuten sudderen tot ze gaar zijn. Giet overtollig water af en zet weg.
  3. Doe de kool en aardbeien in een schaal, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Voeg het hennepzaad en de linzen toe en meng met de handen.
  4. Schep de avocado uit de schil, doe in een kom, besprenkel met limoen- of citroensap en prak fijn.
  5. Warm de tortilla's op. Schep voor het opdienen wat geprakte avocado er op, een lepel saus en een paar lepels van het linzenmengsel. Maak af met kiemen of microblaadjes. Vouw de zijkanten over de vulling heen.

BEREIDING 40 minuten

Recept: The Green Kitchen Travels van Becht Boeken t.w.v. €24,95 ISBN 9789023014485)