Nieuws/Binnenland
669732947
Binnenland

Maradona én ’oude’ Ronaldo wel hoger

EA Sports verhoogt rating Johan Cruijff in FIFA 20

AMSTERDAM - Gameontwikkelaar EA Sports heeft de ’rating’ van Johan Cruijff in het spel FIFA 20 vastgesteld op 96. Dat bevestigt het bedrijf op sociale media.

Eerder was er ophef omdat de – volgens velen – allerbeste allertijden slechts 94 had, terwijl anderen veel hoger waren ingedeeld. Cruijff zat op hetzelfde niveau als Lionel Messi, maar Pelé en Maradona ontvingen een rating van 98 en 97.

Laatstgenoemde is nu ook omhoog gegaan, naar 99. Zo heeft Maradona nog steeds drie punten meer dan Cruijff. Verder heeft de Braziliaanse oud-spits Ronaldo 97 gekregen – ook hoger dan Cruijff dus.

Het Twitter-account van Johan Cruijff, dat met een half miljoen volgers zijn nalatenschap in stand houdt, lijkt niet onverdeeld positief. „Jullie gedachten?”, vraagt men op Twitter.

De FIFA-ratingen houden al jaren de gemoederen bezig. Miljoenen voetbalfans spelen de game op spelcomputers als Xbox en PlayStation en debatteren op sociale media over de karakteristieken van spelers. Zo is ook ieder jaar onderwerp van debat wie de speler met de meeste snelheid is.