669852
Binnenland

Deelnemers voelen zich ook door belangenbehartiger in de maling genomen

Loterijverlies verrijkt zich aan deelnemers

Deelnemers van stichting Loterijverlies voelen zich niet alleen misleid door de Staatsloterij, maar nu ook door hun eigen belangenbehartiger. De stichting heeft stilzwijgend de verplichte financiële bijdrage van ruim honderdduizend leden met een derde verhoogd.

Hierdoor zou de onlangs naar het belastingvriendelijke eiland Guernsey verhuisde stichting miljoenen euro’s extra in eigen zak kunnen steken.

Binnen één dag

Dit blijkt uit nieuwe algemene voorwaarden van Loterijverlies, die onlangs ter goedkeuring zijn toegestuurd aan alle deelnemers, zonder daarbij op de stiekeme verhoging te wijzen. Deelnemers zijn afgelopen week door de stichting gemaand om de verslechterde voorwaarden binnen één dag akkoord te verklaren en terug te sturen.

De commerciële stichting Loterijverlies procedeert al jarenlang namens enkele honderdduizenden Nederlanders tegen de Staatsloterij wegens misleiding. Ze kreeg daarbij steun van het hoogste rechtscollege in ons land. De Hoge Raad oordeelde in 2013 dat de Staatsloterij deelnemers van 2000 tot 2008 misleid heeft over de kans dat zij een groot geldbedrag konden winnen. Sindsdien wordt er met de Staatsloterij onderhandeld over een schikking.

Lees het complete verhaal hier.