Nieuws/Binnenland
669938
Binnenland

Topdrukte bij Scheveningse haring nummer één

De eigenaar van vishandel Gebr. Simonis heeft vol trots de AD-oorkonde in ontvangst genomen. De vishandel in Scheveningen won de jaarlijkse haringtest van de ochtendkrant met een tien, het hoogst haalbare cijfer. De haring valt in goede smaak bij de vele bezoekers, die vrijdagmiddag op het feest afkwamen om de 'lekkerste haring' te proeven.

„We hebben op één dag twee keer zoveel haringen verkocht. Dit zijn ongeveer 1500 stuks meer dan normaal”, zegt eigenaar Dennis Simonis (42). In de zaak is het groot feest. Bij de kassa's staan lange rijen. Het is er heel druk. „Het succes begint al bij de inkoop”, zegt hij. „Als iedereen zijn best doet, dan kom je al een heel eind.” Ondertussen deelt het personeel haring, sushi en allerlei andere lekkernijen uit.

De afgelopen twee jaar stond Simonis nog op de tweede plaats. In 2011 ging de vishandel met verschillende vestigingen in Den Haag ook met de eerste plaats aan de haal. Dit jaar heeft Simonis van de jury een tien gekregen. „Een zeer goede, excellent schoongemaakte haring met een iets romig accent”, luidt het oordeel.