Nieuws
670072
Nieuws

TOP 10

Top 10 kindvriendelijke jachthavens

Met kinderen op vaarvakantie in Nederland? Dan zijn kindvriendelijke jachthavens belangrijk. Vaarkrant vond 10 jachthavens met extra voorzieningen voor kinderen in Nederland.

1.Jachthaven De Kuilart – Koudum

Wie zowel op de Friese meren als het IJsselmeer wil varen kan een bezoek  brengen aan Recreatiepark De Kuilart in Koudum. De jachthaven ligt maar vier kilometer van het IJsselmeer direct aan de westelijke uitlopers van de Fluessen. Kinderen vermaken zich in het subtropisch zwembad, de speeltuin, op het pannaveldje of het voetbalveld. Voor de jeugd is er ook een skateramp, een speciale skatebaan. En je kunt er leren zeilen of flyboarden.

2.Jachthaven Yn é Lijte – Grou

De jachthaven is onderdeel van waterpark Yn é Lijte en heeft voor kinderen naast het waterpark voorzieningen, zoals speeltuinen, zandbakken en klimtorens. Ook staat er een recreatieteam klaar, waar ook de passanten van de jachthaven gebruik van mogen maken.

3. Jachthaven de Eemhof – Zeewolde

Ten zuiden van Flevoland ligt jachthaven de Eemhof. Dit is een onderdeel van Center Parcs en biedt verschillende activiteiten voor het hele gezin. De jachthaven ligt aan het park en heeft onder meer een subtropisch zwembad en een speeltuin.

 

4.Jachthaven Rivièra – Biddinghuizen

Jachthaven Riviera is een onderdeel van het Rivièra Parc en ligt eveneens aan het Veluwemeer. Ook hier zijn voorzieningen voor kinderen zoals een overdekt zwembad, een voet- en volleybalveld, een speelhal en een grote speelweide met speeltuin. Voor meer wateravontuur kunnen ze waterfietsen of surfen.

 

5.Jachthaven Flevostrand – Biddinghuizen

Jachthaven Flevostrand ligt net als de twee vorige havens aan het Veluwemeer. Het park heeft een knusse jachthaven, waar inderen zich kunnen vermaken op het strand, zeil en surflessen kunnen volgen of mee doen met het recreatieprogramma. Op het park zelf vinden ze een zwembad en een binnenspeeltuin. Attractieparken als Dolfinarium en Walibi liggen om de hoek.

 

6. Roompot Marina Oosterschelde – Kamperland

Roompot Marina Oosterschelde is een 4-sterren jachthaven met luxe voorzieningen voor jong en oud. Zo vind je er een subtropisch zwemparadijs met een golfslagbad, een glijbaan, een sauna en kuurbaden. Verder is er een bowlingbaan, een indoor speeltuin, een tennistafel, trampolines en speelautomaten te vinden.

 

7. Marina Port Zélande – Ouddorp

Marina Port Zélande is een fijne jachthaven voor kinderen. Tijdens het watersportseizoen kunnen kinderen onder andere zeillessen volgen en vlotten bouwen. Je vindt er een speeltuin met schommels, een glijbaan en klim- en duikelrekken. Voor de wat oudere kinderen is er een tafeltennistafel, een voetbalkooi en zijn er basketbalbaskets. Het Noordzeestrand ligt aan de overkant van de Provinciale weg en op het park zelf kun je zwemmen in het subtropisch zwembad, bowlen of naar de kinderboerderij.

 

8. Jachthaven Regatta Center – Medemblik

In jachthaven Regatta Center in Medemblik vind je alle mogelijkheden voor zeilers, maar zijn ook verschillende wandelroutes in het natuurgebied van Medemblik uitgezet. Voor de kinderen zijn er volop voorzieningen zoals een overdekt zwembad, een kinderboerderij, een speelplaats en een zwemstrand.

 

9. Jachthaven de Meeuw – Brielle

Bij camping en jachthaven de Meeuw kunnen kleinere kinderen zich vermaken in het piratennest. Daarnaast zijn er speeltoestellen, speelvelden, sportdagen, viswedstrijden en recreatieteams om de kids op een leuke manier bezig te houden. Verder kun je samen met de kinderen zwemmen in het Brielse meer.

 

10. Marina Makkum – Makkum

Marina Makkum ligt aan de Friese IJsselmeerkust op nog geen kwartier varen van de sluizen richting de Waddenzee. Kinderen hoeven zich niet te vervelen in de jachthaven, want ze kunnen zich vermaken in het zwembad, de speeltuinen of bij de activiteiten van het recreatieteam. Daarnaast is het mogelijk om een kano, waterfiets of fluisterbootje te huren. Voor nog meer avontuur kunnen ze catamaranzeilen, windsurfen of kitesurfen. Ook is er een kinderboerderij die de moeite waard is.