Nieuws/Binnenland
670201150
Binnenland

Agent tegen haar hoofd getrapt in Breukelen en loopt hersenschudding op, politie zoekt getuigen

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

BREUKELEN - Een vrouwelijke agent is kort na de jaarwisseling tegen haar hoofd geslagen en getrapt op de Broekdijk West bij een busstation in Breukelen. Dit gebeurde toen zij samen met haar collega’s een man wilde aanhouden. De agent heeft een hersenschudding opgelopen en ook een andere agent raakte gewond.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

Dit meldt de politie. Tijdens Oudejaarsnacht zagen de agenten dat in de omgeving van het busstation in Breukelen zwaar vuurwerk werd afgestoken. Toen ze een kijkje namen, zagen ze dat er prullenbakken en verkeersborden waren vernield.

Er werd op dat moment ook een man gesignaleerd die vuurwerk aan het afsteken was. De agenten wilden uitstappen om hem aan te houden maar de man rende hard weg. Toen ze hem nogmaals probeerde aan te houden, begon de familie van de verdachte zich ermee te bemoeien en kreeg de agent onverwachts van achteren harde klappen en trappen tegen haar hoofd. Ook een andere agent liep verwondingen op.

Verdachten

Er zijn in totaal drie mensen aangehouden op verdenking van mishandeling en het bedreigen van politiemensen. Het gaat om een 19-jarige man en een 49-jarige man uit Breukelen en een 26-jarige man uit Maarssen. De verdachten maaken deel uit van een gezin. „Ook de moeder van het gezin (50) moest zich melden omdat ook op haar gedrag het nodige viel aan te merken”, schrijft de politie.

De politie is op zoek naar eventuele getuigen van het incident.